Specifieke cursussen

Het VRIENDEN-programma en Zumba® 
Unieke combinatie-cursus!

Inhoud
Deze actieve preventiecursus voor pubermeiden biedt een unieke combinatie van ZUMBA® en psychosociale training met als doel dat de fysieke en emotionele conditie van meiden wordt versterkt en dat emotionele problemen voorkomen worden.
De psychosociale training omvat grote delen van het VRIENDEN-programma die ervaringsgericht worden ingezet. De combinatie met de ZUMBA®-lessen maakt deze cursus niet alleen aantrekkelijker maar versterkt bovendien het leereffect omdat de meiden de theorie gelijk omzetten in ervaren.

VRIENDEN-programma
Het VRIENDEN programma is door de Wereldgezondheidsraad (WHO) uitgeroepen tot het enige jeugdpreventieprogramma tegen angst en depressie waarvan de effectiviteit bewezen is.
De cursus is gebouwd op principes uit de cognitieve gedragstherapie en kan zowel groepsgewijs als individueel aangeboden worden. Door het VRIENDEN-programma leren jongeren om lichaamssignalen van angst te herkennen, zich te ontspannen, positief te denken, problemen op te lossen, d.m.v. een stappenplan hun angsten aan te pakken, om te gaan met moeilijkheden, steun van anderen te gebruiken en zichzelf te belonen voor dapper gedrag. Het programma bevordert het zelfvertrouwen en vergroot de psychische weerbaarheid. Ook leren jongeren om positieve relaties met leeftijdsgenoten op te bouwen.

Meer achtergrondinformatie op www.vriendenprogramma.nl

Door wie
Deze cursus wordt gegeven door een team van ervaren professionals:

Foto Lisette 2Lisette de Brouwer is orthopedagoog en coach

 Profiel foto astrid Astrid Kruf is bevoegd Zumba®-instructor en coach

Locatie
Breda (donderdag) en Dordrecht (vrijdag)
Albert Schweitzer Ziekenhuis, Locatie Amstelwijck, Van der Steenhovenplein te Dordrecht. 2e Verdieping, volg de borden Generations Consultancy. Adres Breda volgt.

Datum en Tijd
Eerst volgende beschikbare plaatsen zijn er in de cursus die start op:
donderdag 8 oktober 2015 (Breda) en vrijdag 9 oktober 2015 (Dordrecht).
Tijd: van 17.00 uur tot 18.15 uur.
Meld je tijdig aan voor deze populaire cursus want VOL = VOL.

Kosten
De kosten bedragen 150 euro per deelnemer voor de gehele cursus van 10 bijeenkomsten, inclusief werkboek en consumpties.

Extra
De meiden krijgen een persoonlijk werkboek van het VRIENDEN-programma met de theorie, thuisopdrachten, achtergrondinformatie en ruimte voor aantekeningen. De cursus wordt vooraf gegaan door een ouderbijeenkomst.

Aanmelding
Aanmelden kan via e-mail: astrid@vidamovare.nl of via het contactformulier of telefonisch 06-48418432.

Scholen
Deze cursus is verder buitengewoon geschikt om aan te bieden op scholen voor voortgezet onderwijs als aanvulling op het reguliere opleidingsaanbod. Voor nadere informatie en een offerte neem gerust contact met ons op via bovengenoemde contactgegevens.

Op verzoek kunnen wij maatwerk leveren voor kleinere groepjes meiden met bestaande depressieve of angst gerelateerde klachten voor pubermeiden die anderszins een meer individuele benadering nodig hebben. Aan deze cursusvormen worden uiteraard meerdere ouder-contactmomenten gekoppeld.